Τε. Οκτ 5th, 2022

ΧΑΛΚΙΔΑTV.GR

ΗΕΛΛΑΣ

Έρχονται δυο επιδόματα το Πάσχα – Οι δικαιούχοι

Chalkidatv.gr

Η κυβέρνηση αναμένεται να δώσει έκτακτο δώρο Πάσχα με τη μορφή «επιταγή ακρίβειας». Πρόκειται για ένα voucher προκειμένου να αντιμετωπιστεί το κύμα ακρίβειας που οφείλεται κυρίως στον πόλεμο της Ουκρανίας.

Οι ανακοινώσεις από το κυβερνητικό επιτελείο αναφορικά με το έκτακτο επίδομα Πάσχα αναμένονται να γίνουν μέχρι το τέλος Μαρτίου, όταν θα υπάρχει πιο καθαρή εικόνα για το δημοσιονομικό χώρο. Ο Πρωθυπουργός διευκρίνισε ότι οι εξαγγελίες θα αφορούν τους πιο αδύναμους.

Την «επιταγή ακρίβειας» θα την λάβουν χιλιάδες νοικοκυριά με το ποσό του επιδόματος – όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες – να φθάνει έως τα 300 ευρώ.Remaining Time-0:00FullscreenMute

Αν προσθέσει κανείς και τα voucher για την επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών, η κυβέρνηση θα δώσει μέχρι το Πάσχα δύο «επιταγές» – voucher.

Τι ισχύει για την «επιταγή ακρίβειας»
Όπως δήλωσε ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης τα νεότερα για την επιταγή ακρίβειας θα ανακοινωθούν «εντός του Μαρτίου όταν θα ξέρουμε πόσο δημοσιονομικό χώρο μπορούμε να δημιουργήσουμε. Θα αφορούν τους πιο αδύναμους. Δηλαδή μία έκτακτη ενίσχυση, μία επιταγή ακρίβειας, ένας τρόπος αντιμετώπισης, ένα έκτακτο βοήθημα για να αντιμετωπίσουμε την ακρίβεια αυτόν τον καιρό» κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Την «επιταγή ακρίβειας» εκτιμάται ότι θα την λάβουν περίπου 1 εκατομμύριο πολίτες. Προτεραιότητα θα έχουν οι χαμηλοσυνταξιούχοι και οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης.

Τι ισχύει για την επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών
Πρόγραμμα επιδότησης ηλεκτρικών συσκευών, προκειμένου να μειωθούν οι λογαριασμοί ρεύματος από την αντικατάσταση κοστοβόρων συσκευών ενεργοποιεί η κυβέρνηση.

Το πρόγραμμα θα αφορά χιλιάδες νοικοκυριά και οι ωφελούμενοι θα πρέπει να τηρούν κάποιες προϋποθέσεις προκειμένου να λάβουν την έκπτωση, η οποία μπορεί να φτάσει έως και το 50%.

Το μόνο αρνητικό στο πρόγραμμα είναι πως δεν επιδοτείται η αντικατάσταση των εξής ηλεκτρικών συσκευών:

κουζίνες,
πλυντήρια ρούχων,
πλυντήρια πιάτων.
Επιδοτηση ηλεκτρικων συσκευων: Ποιοι δεν θα μπορέσουν να λάβουν την επιδότηση

Εκτός από τα εισοδηματικά κριτήρια στα οποία θα μπει «κόφτης» εφόσον ξεπεράσουν τις 200.000 οι αιτήσεις, θα υπάρχουν και συσκευές που δεν θα γίνονται δεκτές.

Συγκεκριμένα, η μοναδική προϋπόθεση είναι πως η παλιά συσκευή θα πρέπει και να λειτουργεί.

Στο Taxisnet η αίτηση για επιδότηση συσκευών

Όπως διευκρίνισε ο κ. Σκρέκας, η διαδικασία της αίτησης για την επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών και θα γίνεται μέσω της πλατφόρμας που όταν ανοίξει θα γίνεται με κωδικούς Taxisnet.

Συγκεκριμένα, ανέφερε: «Θα ανοίξει μια ηλεκτρονική πλατφόρμα και εκεί θα δηλώνει με τους κωδικούς Taxisnet ο ενδιαφερόμενος είτε μόνος του, είτε από τον λογιστή, είτε και από το κατάστημα που μπορεί να πάει, τι συσκευές θέλει να αντικαταστήσει, το ΑΦΜ του κι έναν λογαριασμό».

ΠΗΓΗ: https://www.evima.gr/

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ