Thu. Sep 28th, 2023

ΧΑΛΚΙΔΑTV.GR

ΧΑΛΚΙΔΑ

Γιώργος Λαμπάτος: «Ο Φιλιππίδης κόντεψε να σκοτώσει εμένα και τη Νικολέττα Βλαβιανού»

Screenshot_20220519_123842_com.huawei.intelligent_edit_130823655244099
Chalkidatv.gr

Ο Γιώργος Λαμπάτος, έχει παίξει σε μεγάλες τηλεοπτικές και θεατρικές επιτυχίες.

O ηθοποιός που αγαπήθηκε μέσα από τον ρόλο του στη σειρά «Λαβ σόρρυ», σε πρόσφατη συνέντευξή του μίλησε για την πανδημία, για τη συνεργασία του με τον Πέτρο Φιλιππίδη, αλλά και για τη δικαστική του διαμάχη με τον Μάρκο Σεφερλή.

-Οικονομικά και ψυχολογικά πώς είστε μετά την κρίση και την πανδημία;

Πιστεύω πραγματικά ότι όλη αυτή η κατάσταση που ζήσαμε ήταν κάτι σαν Δευτέρα Παρουσία. Δηλαδή με λογική δεν θα περιμέναμε όταν συμβεί αυτό, να κατέβει ο Χριστός και να μοιράσει τους καλούς και τους κακούς, απλά είναι μια συνθήκη που φτάνει ο κόσμος μέσα σε έναν κορεσμό.

Σε ένα περιβάλλον που θέλει να εκραγεί και μέσα από αυτή την έκρηξη να μπορέσει να συνέλθει και να αναγεννηθεί. Ήταν μια ευκαιρία να εκτιμήσουμε τα δεδομένα και ασήμαντα, τα οποία τελικά είναι σημαντικά. Οικονομικά, έτσι κι αλλιώς είναι δύσκολα τα πράγματα στη δουλειά μας και ειδικά τα τελευταία χρόνια. Είμαστε με απλήρωτες πρόβες, όπως ξέρετε. Χάλια οικονομική κατάσταση, απλά το ισορροπεί κάπως η χαρά που δίνει στους ηθοποιούς το θέατρο.

-«Λαβ σόρρυ». Μια μεγάλη τηλεοπτική επιτυχία, στην οποία σας έχουμε απολαύσει. Τι θυμάστε από εκείνη την εποχή;

Όταν το θυμάμαι, ένα χαμόγελο ανθίζει στο πρόσωπό μου, γιατί πραγματικά μιλάμε για μια εποχή που αισθανόμασταν τη μεγάλη αγάπη του κόσμου και ήταν σαν να ζούμε σε έναν παράδεισο. Παραμυθένια εποχή. Μόνο καλά έχω να θυμάμαι. Ήταν συνταρακτικό το πώς μας αντιμετώπιζε ο κόσμος.

-Γιατί έχουμε καιρό να σας δούμε τηλεοπτικά;

Όλα αυτά τα χρόνια είχα εξαναγκαστεί στον νόμο της σιωπής. Όλοι αυτοί που βγαίνουν τώρα και αναρωτιούνται γιατί δεν μιλούσαν τότε κάποιοι άνθρωποι και μιλάνε τώρα, δεν ξέρουν τι λένε. Εδώ μιλάμε ότι καρτέλ ολόκληρα, εξαναγκάζουν τον κόσμο στο να σιωπήσουν.

Εγώ λοιπόν, που είμαι ένας ηθοποιός που έκανα μεγάλη επιτυχία μέσα από τα σίριαλ, αντί να έχω την ανάλογη συνέχεια, εξαφανίστηκα. Δεν ήταν επιλογή μου, να το γνωρίζει αυτό ο κόσμος. Με ανάγκασαν. Είναι ο νόμος της σιωπής που χρησιμοποιούν όλοι αυτοί που έχουν στα χέρια τους μια εξουσία, ώστε να διατηρήσουν τα πράγματα έτσι όπως τα θέλουν.

-Γιατί πιστεύετε ότι σας εξανάγκασαν σε αυτή τη σιωπή;

Ένας ηθοποιός όταν δεν μπορεί να εκφραστεί, όταν δεν τον παίρνουν σε καμία δουλειά για να μπορέσει να μιλήσει μέσα από αυτή, είναι πραγματικά αλυσοδεμένος με δεσμά, τα οποία δεν είναι ορατά από τον άλλο κόσμο. Δεν μπορούν δηλαδή να γνωρίζουν γιατί έχω εξαφανιστεί από την τηλεόραση. Θεωρούν απλά ότι έχω επιλέξει να αποσυρθώ.

-Στο «Χάι ροκ» είχατε συνεργαστεί με τον Πέτρο Φιλιππίδη, ο οποίος βρίσκεται προφυλακισμένος μετά από καταγγελίες συναδέλφων του. Πώς ήταν η δική σας συνεργασία;

Η συνεργασία μας ήταν πάρα πολύ καλή, σε ένα καλλιτεχνικό επίπεδο, ωστόσο με πολλά προβλήματα, καθώς υπήρχαν σημάδια εκ μέρους του, τα οποία ήταν αλαζονικά, με ξεσπάσματα και εντάσεις οι οποίες όμως ήταν τότε ακόμα σε ένα αρχικό στάδιο. Από εκεί και μετά όμως, πραγματικά με «εξαφάνισε».

Δεν είχαμε ποτέ να χωρίσουμε τίποτα, ούτε είχαμε κάποια προστριβή μεταξύ μας. Ήταν 30 χρόνια θιασάρχης και δεν με πήρε ποτέ σε καμία δουλειά. Αυτοί οι άνθρωποι ο Φιλιππίδης και ο Λιγνάδης δεν είναι μόνο το κακό που κάνανε στους ανθρώπους που τους κατήγγειλαν, που είναι βέβαια το σοβαρότερο, καθώς υπέστησαν φριχτά πράγματα αυτοί οι συνάδελφοι, αλλά επειδή είχαν εξουσία, έκαναν κακό και στον πολιτισμό γενικότερα.

Επέλεγαν και προωθούσαν συγκεκριμένα πρόσωπα κι άλλους μας άφηναν στην αφάνεια. Δεν μου επέτρεπαν να έχω την πορεία που θα έπρεπε να είχα. Είχαν κάνει κουμπαριές μεταξύ τους οι θιασάρχες, είχαν πιάσει όλα τα δίχτυα και δεν είχες επιλογές. Τώρα μπορώ να μιλήσω και ευχαριστώ και εσάς τους δημοσιογράφους που κάνετε ένα λειτούργημα και αυτή τη στιγμή βάζετε το χέρι σας σε μια μαύρη τρύπα και τραβάτε έναν άνθρωπο στην επιφάνεια και του δίνετε τον λόγο να μιλήσει.

-Νιώθετε αδικημένος…

Ναι, έχω αδικηθεί πολύ. Δεν μου δόθηκε η ευκαιρία να παίξω πουθενά, ενώ κάναμε μεγάλη επιτυχία. Είδα ανθρώπους να γίνονται πρώτα ονόματα, ενώ δεν είχαν το αντίστοιχο ταλέντο και κατά τύχη είναι εκείνοι που τα πηγαίνανε καλά με τους ανθρώπους για τους οποίους μιλάμε.

-Τόσο καιρό γιατί δεν μιλήσατε;

Δεν θα με άκουγαν. Τώρα είναι η ευκαιρία. Αν έλεγα πριν κάτι τέτοιο, δεν θα «υπήρχα». Ποιος να μιλήσει; Δεν μιλάς, για να μπορέσεις να επιβιώσεις.

-Έχετε δεχτεί κακοποιητικές συμπεριφορές;

Ναι, έχω δεχτεί κακοποιητική συμπεριφορά από τον Φιλιππίδη, κατά τη διάρκεια των παραστάσεων, όπου μεταξύ σοβαρού και αστείου, μου είχε πετάξει ένα βάζο και με πέτυχε στον αστράγαλο, μετά μια λάμπα που στριφογυρνούσε κόντεψε να μας σκοτώσει εμένα και τη Νικολέττα Βλαβιανού πάνω από το κεφάλι μας και ένα κεφαλοκλείδωμα θυμάμαι επί σκηνής. Όλα αυτά και καλά στην πλάκα, αλλά που «στραγγαλίζουν» έναν ηθοποιό.

-Σεξουαλική παρενόχληση, έχετε δεχτεί, με απώτερο σκοπό τη συμμετοχή σας σε κάποια δουλειά;

Ναι, έχω δεχτεί σεξουαλική παρενόχληση. Υποτίθεται θα γινόταν μια ταινία κι ένας παραγωγός με καλούσε να πάμε σπίτι του να κάνουμε πρόβες κι άλλα τέτοια. Άνθρωποι που χρησιμοποιούσαν τη δουλειά για να ικανοποιούν τις ορέξεις τους. Κατάφερα να τις αποφύγω αλλά με κόστος, αυτομάτως έχανα τη δουλειά. Τα κράταγα μέσα μου και δεν ήξερα τι να κάνω. Όταν γίνεται κάτι τέτοιο, ούτε στη μάνα σου δεν μπορείς να το πεις.

-Θέλετε να μου μιλήσετε λίγο για τη δικαστική σας διαμάχη με τον Μάρκο Σεφερλή;

Αυτό έγινε πριν πολλά χρόνια, όπου ήμασταν σε μια παράσταση όπου εγώ έκανα τον Βέγγο και εκείνος τον Χατζηχρήστο. Δεν μπορώ να πως ακριβώς τι συνέβη γιατί με έχουν καταδικάσει ήδη, ωστόσο αυτό που είχα πει είναι ότι τα χαστούκια που έτρωγα ήταν παραπάνω από το κανονικό.

Αυτό το ανέφερα σε μια συνέντευξη που με ρώτησαν για άσχημη συνεργασία και είπα τα παραπάνω. Μου έκαναν λοιπόν μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση, αλλά εγώ δεν είχα ιδέα καθώς την έστειλαν σε προηγούμενη κατοικία μου και δικάστηκα ερήμην. Η απόφαση ήταν να δώσω 7.000 ευρώ.

Το έμαθα από την τηλεόραση και ταυτόχρονα μου έκαναν και δεύτερη μήνυση, όπου εκκρεμεί ένα δεύτερο δικαστήριο, στο οποίο θα πάω βεβαίως και θεωρώ πως θα αθωωθώ. Να λοιπόν που αν σπάσεις τη σιωπή, μπορεί να έχει και τίμημα. Εγώ τώρα ζω με επιδόματα του κράτους, τα οποία δεν μπορούν να μου τα κατάσχουν, οπότε μου τα παίρνουν από τα 500 ευρώ τον χρόνο που παίρνω από τις επαναλήψεις.

Πηγή : alldaynews.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ