Δε. Μαρ 20th, 2023

ΧΑΛΚΙΔΑTV.GR

ΧΑΛΚΙΔΑ

Εγκαινιάστηκε το Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος παρουσία του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου

ieronymos
Chalkidatv.gr

Στα εγκαίνια του Πολιτιστικού-Πνευματικού Κέντρου της Μητρόπολης Χαλκίδος παραβρέθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 12 Ιανουαρίου 2023 ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.Ιερώνυμος.

Ο Μητροπολίτης Χαλκίδος κ.κ. Χρυσόστομος αναφέρθηκε στην ιδιαίτερα τιμητική, όπως είπε, παρουσία του Αρχιεπισκόπου και των ιδιαίτερων δεσμών που έχει, από την παιδική του ηλικία, με την πόλη της Χαλκίδας και την Εύβοια. Ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη Στ. Ελλάδος κ. Φ. Σπανό και τον προκάτοχό του και νυν δήμαρχο Αθηναίων κ. Κ. Μπακογιάννη για την συμβολή τους στην υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός, ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Κώστας Μπακογιάννης, οι βουλευτές Εύβοιας κ. Θανάσης Ζεμπίλης, η υποψήφια βουλευτής κ. Σοφία Νικολάου, ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας κ. Γιώργος Κελαϊδίτης, η δήμαρχος Χαλκιδέων κ. Έλενα Βάκα και πλήθος κόσμου.

Ο κ. Σπανός δήλωσε: Με χαρά και συγκίνηση, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου, παραδώσαμε και εγκαινιάσαμε το Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος.

Ένα έργο το οποίο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομος δεν παρακολούθησε παθητικά, αλλά κατέθεσε την ψυχή του για την άρτια υλοποίησή του. Και σήμερα, στα 21 χρόνια από την ενθρόνιση του, μοιράστηκε τη χαρά του με όλους μας, για το νέο στολίδι του τόπου μας. Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας παρέδωσε την ύλη, το κτίσμα· και από σήμερα η Ιερά Μητρόπολη θα την εμπλουτίσει με το πνεύμα! Με πλούσιες πολιτιστικές εκδηλώσεις και κοινωνικές δράσεις, που θα βρεθούμε ξανά και ξανά να απολαύσουμε όλοι μαζί!

eviaportal.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ