Τε. Οκτ 5th, 2022

ΧΑΛΚΙΔΑTV.GR

ΗΕΛΛΑΣ

Ελπίδες ότι βρέθηκε το αντίσωμα που εξουδετερώνει όλες τις παραλλαγές του COVID-19

Chalkidatv.gr

Οι ερευνητές του Χάρβαρντ πιστεύουν ότι έχουν βρει το αντίσωμα που εξουδετερώνει τον COVID-19 σε όλες τις παραλλαγές του στις εργαστηριακές τους δοκιμές

Οι ειδικοί συνεχίζουν να προειδοποιούν ότι την ημέρα πεθαίνουν περίπου 15.000 άνθρωποι από COVID-19 και είναι σαφές τι χρειαζόμαστε το αντίσωμα που εξουδετερώνει τον COVID-19 σε όλες τις παραλλαγές του, διαφορετικά κινδυνεύουμε να μείνουμε συνεχώς πίσω, από την εξέλιξη του ιού και τις παραλλαγές του.

Οι ερευνητές του Χάρβαρντ πιστεύουν ότι έχουν βρει το αντίσωμα που εξουδετερώνει τον COVID-19 σε όλες τις παραλλαγές του στις εργαστηριακές τους δοκιμές.

Το αντίσωμα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε υπάρχουσες στρατηγικές εμβολιασμού για τον τερματισμό του σταθερού κύκλου, εάν τα αποτελέσματα μπορούν να επιβεβαιωθούν σε ανθρώπινες μελέτες.

Τα ευρήματα δημοσιεύτηκαν στο Science Immunology.

«Ελπίζουμε ότι αυτό το αντίσωμα θα αποδειχθεί τόσο αποτελεσματικό στους ασθενείς όσο ήταν στις προκλινικές αξιολογήσεις μέχρι στιγμής», δήλωσε ο Φρέντερικ Αλτ, καθηγητής παιδιατρικής στο Νοσοκομείο Παίδων της Βοστώνης στις ΗΠΑ και κύριος ερευνητής της μελέτης.

«Εάν είναι αποτελεσματικό, θα μπορούσε να προσφέρει ένα νέο φάρμακο και επίσης να συμβάλει σε νέες στρατηγικές εμβολιασμού», προσθέτει ο καθηγητής.

Οι ερευνητές έχουν πλέον υποβάλει αίτηση για διπλώματα ευρεσιτεχνίας και ελπίζουν ότι το έργο μπορεί να παραχθεί εμπορικά μόλις επιβεβαιωθούν τα αποτελέσματα σε ανθρώπινες μελέτες.

Πηγή: ertnews.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ