Σα. Οκτ 1st, 2022

ΧΑΛΚΙΔΑTV.GR

ΗΕΛΛΑΣ

ΕΠΑΛ ΨΑΧΝΩΝ: Επτά μαθητές και δύο καθηγητές σε ηφαιστειογενές νησί στον Ινδικό Ωκεανό

Chalkidatv.gr

Το Επαγγελματικό Λύκειο Ψαχνών συμμετέχει από το 2020 σε σύμπραξη Εrasmus+ με το σχολείο Liceo Statale Pascasino (Σικελία, Ιταλία) και το σχολείο Collège Aimé Césaire (Réunion, Γαλλία).

Ο τίτλος του προγράμματος σύμπραξης είναι “Reduce! Reuse! Recycle!”, το οποίο υλοποιείται με χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στο πλαίσιο της σύμπραξης, επτά μαθητές του Επαγγελματικού Λυκείου Ψαχνών με συνοδούς τον εκπαιδευτικό Ιωάννη Σέγκο και τον διευθυντή Κωνσταντίνο  Πετρόπουλο επισκέφτηκαν το νησί Réunion στον Ινδικό Ωκεανό όπου βρίσκεται το Γαλλικό σχολείο.

Το ηφαιστειογενές νησί Réunion βρίσκεται μεταξύ της Μαδαγασκάρης και του Αγίου Μαυρίκιου, θεωρείται Ευρωπαϊκό έδαφος και είναι ένας προορισμός που ελάχιστα Ελληνικά αλλά και Ευρωπαϊκά σχολεία έχουν επισκεφτεί.

Κατά την παραμονή τους εκεί, οι μαθητές φιλοξενήθηκαν από οικογένειες των Γάλλων μαθητών. Ξεναγήθηκαν στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του σχολείου και συμμετείχαν σε δραστηριότητες σχετικές με την ανακύκλωση.

Είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν τούνελ λάβας, πάρκο με τροπική βλάστηση, φυτείες και εγκαταστάσεις επεξεργασίας μιας παγκοσμίως βραβευμένης επιχείρησης καλλιέργειας βανίλιας, καθώς και να κολυμπήσουν σε κοραλλιογενή ύφαλο.

Στην επιστροφή είχαν την δυνατότητα να περιηγηθούν στο Παρίσι και τα Ηλύσια Πεδία, καθώς και να ανέβουν στον πύργο του Eiffel.

Τον προσεχή Μάιο, Ιταλοί και Γάλλοι μαθητές θα επισκεφτούν την περιοχή μας, ενώ το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με την επίσκεψη των Γάλλων και Ελλήνων μαθητών στη Σικελία.

ΠΗΓΗ: https://www.egnomi.gr/

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ