Τρ. Μαρ 28th, 2023

ΧΑΛΚΙΔΑTV.GR

ΧΑΛΚΙΔΑ

Καιρός: Σαρώνει και την Αττική η κακοκαιρία – Προειδοποίηση 112 για τις επόμενες ώρες

Screenshot_20230126_175014_com.huawei.search_edit_549231581813068
Chalkidatv.gr

Η κακοκαιρία πλήττει πλέον και την Αττική, όπου η μέρα έχει γίνει νύχτα – Πολύ νερό στη Δυτική Αττική, θα πληγεί όλο το λεκανοπέδιο τις επόμενες ώρες – Προειδοποίηση Κολυδά για μεγάλες ραγδαιότητες τις επόμενες 6 ώρες και μήνυμα του 112

Σαρώνει τη χώρα η κακοκαιρία και μετά το πέρασμα από τα δυτικά, όπου σφυροκόπησε τη Ζάκυνθο, όπου σημειώθηκαν τα μεγαλύτερα προβλήματα με πλημμύρες και κατολισθήσεις, αυτή την ώρα βρέχει έντονα στον νομό Κορινθίας κι ευρύτερα στον Κορινθιακό Κόλπο. Στη Δυτική Αττική, έχει πλησιάσει ήδη το μέτωπο της κακοκαιρίας, ενώ όσο περνά η ώρα, ο καιρός επιδεινώνεται και νωρίς το μεσημέρι θα βρεθεί στη δίνη του κυκλώνα ολόκληρο το λεκανοπέδιο.

Η Πολιτική Προστασία βρίσκεται σε εγρήγορση υπό τον φόβο πλημμυρικών φαινομένων, ωστόσο, προς το παρόν η σφοδρότητα των φαινομένων δεν είναι τέτοια που να συνιστά επιπρόσθετα μέτρα, όπως για παράδειγμα αποστολής μηνύματος από το 112. Κάτι που καυτηριάζει πάντως ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος, ο οποίος προβλέπει να γίνεται… χαμός στην Αττική κι εκφράζει το φόβο ότι η κακοκαιρία μάς βρίσκει απροετοίμαστους.

«Η Αττική ήδη επηρεάζεται ήδη από τώρα, ενώ το σύστημα θα απομακρυνθεί νωρίτερα αργά το απόγευμα» ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς.

Τον… άκουσε τον Καλλιάνο το 112

Τελικά το…112 τον… άκουσε κι εξέδωσε ειδοποίηση έκτακτης ανάγκης λίγη ώρα αργότερα για όλη την επικράτεια της Αττικής.

Στις περιοχές που θα επηρεαστούν συμπεριλαμβάνονται ο νομός και η πόλη της Θεσσαλονίκης. Λιγότερα θα είναι τα φαινόμενα στην Κρήτη και μέχρι αργά το απόγευμα στη Θράκη, ενώ πυκνές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Βορειοδυτικής, Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας (ενδεικτικά υψόμετρα πάνω από τα 600 μέτρα και πάνω από τα 300-400 μέτρα στη Δυτική Μακεδονία).

Χιονοπτώσεις αναμένονται σε αρκετές πόλεις της Δυτικής Μακεδονίας. Οι χιονοπτώσεις κατά τόπους θα συνεχιστούν και μετά την αλλαγή της ημέρας. Στους προγνωστικούς χάρτες που ακολουθούν αποτυπώνονται τα εκτιμώμενα αθροιστικά ύψη χιονιού μέχρι το πρωί της Παρασκευής 27/01.

Πηγή: reader.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ