Τρ. Μαρ 28th, 2023

ΧΑΛΚΙΔΑTV.GR

ΧΑΛΚΙΔΑ

Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Εγκλωβισμένο 12 μέρες μετά τον χιονιά χωριό στην Εύβοια

vitala-e1675699622618
Chalkidatv.gr

Μπορεί η κακοκαιρία Μπάρμπαρα να έχει φύγει εδώ και αρκετές ημέρες, ωστόσο σε κάποιες περιοχές της Εύβοιας τα προβλήματα παραμένουν, καθώς οι πυκνές χιονοπτώσεις των προηγούμενων ημερών, σε κάποιες περιπτώσεις κατέστησαν αρκετά δύσκολο τον άμεσο αποχιονισμό κάποιων ορεινών χωριών, με αποτέλεσμα, ακόμα και σήμερα, 12 ημέρες μετά να παρουσιάζονται προβλήματα.

Μέσα στα χωριά που αντιμετωπίζουν ακόμα προβλήματα μετά την κακοκαιρία βρίσκεται και το ορεινό χωριό Αγία Σοφία του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων.

Ο Δήμος από την πρώτη στιγμή έκανε το καλύτερο δυνατό σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για να τροφοδοτήσει όλα τα χωριά με ρεύμα αλλά και να μην υπάρχουν προβλήματα στην υδροδότησή τους.

Παράλληλα έγιναν μεγάλες προσπάθειες προκειμένου να μείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας.

Ωστόσο πρόκειται για ορεινά χωριά, τα οποία ακόμη και σήμερα έχουν πολλά χιόνια με την πρόσβαση να είναι αρκετά δύσκολη.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ, Γεώργιος Σελεβάκος σε επιστολή του προς τον Δήμο καταγγέλλει ότι χωριά του δήμου έχουν μείνει αποκομμένα από τον υπόλοιπο δήμο ακόμα και τόσες ημέρες μετά την κακοκαιρία:

«Με την επιστολή αυτή θέλω να σταθώ στην τελευταία κακοκαιρία που ταλαιπώρησε το Δήμο μας και τους Δημότες και στο τι πρέπει να γίνει διότι η επόμενη κακοκαιρία να μην αφήσει τα δυσπρόσιτα και απομονωμένα χωριά χωρίς ρεύμα αφ ενός και χωρίς επικοινωνιακή πρόσβαση αφ’ ετέρου με τον υπόλοιπο Δήμο.

Δεν είναι δυνατό αγαπητοί συντοπίτες 12 μέρες μετά το πρώτο χιόνι η Αγία Σοφία να μην έχει επικοινωνία με τον υπόλοιπο Δήμο.

Κύριε Δήμαρχε επιλέξατε να είστε παρόν και απίκο δίπλα στους δημοσιογράφους και στο τηλεοπτικό σόου που στήθηκαν για τηλεθέαση. Τους πολίτες σου στην Αγία Σοφία, τους Μύλους, τη Γλυφάδα, την Αγριοσυκιά, ακόμα και τους Μαρκάτες – Παγώντα,  πότε θα τους δείτε;

Πως αυτοί οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν το χιόνι, πως ταΐζουν τα ζώα τους, πως κουβάλησαν τους νεκρούς τους να τους θάψουν;

Κύριε Δήμαρχε είναι υποχρέωση σου και καθήκον σου να είσαι την πρώτη γραμμή του αγώνα και όχι στην πρώτη θέση των τηλεοράσεων.

Οι δρόμοι δεν ανοίγουν μόνο με ευχές και προθέσεις. Οι δρόμοι ανοίγουν με δουλειά  προγραμματισμό και αίσθηση καθήκοντος.

Σου λέω ότι δεν θα ξαναεπιτρέψουμε τέτοιο χάλι.

Όλοι οι πολίτες είναι ίσοι και έχουν τις ίδιες ανάγκες και δικαιώματα».

ΠΗΓΗ: skai.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ