Πα. Οκτ 7th, 2022

ΧΑΛΚΙΔΑTV.GR

ΗΕΛΛΑΣ

ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΕΥΒΟΙΑ: Χωριά βυθίστηκαν στο χιόνι

Chalkidatv.gr

Με μεγάλη σφοδρότητα πλήττει το Δήμο Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας  στην Εύβοια η κακοκαιρία «Φίλιππος». Χωριά έχουν βυθιστεί στο χιόνι και παρουσιάστηκαν ήδη τα πρώτα προβλήματα ηλεκτροδότησης.

Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στην ανατολική πλευρά του δήμου. Η Κερασιά και οι Παπάδες βουλιάζουν στο χιόνι, ενώ στα λευκά έχει ντυθεί η Αγία Άννα και η ευρύτερη παραλιακή περιοχή.

Λόγω της κακοκαιρίας διακόπηκε στο ρεύμα στο Αχλάδι και τον Δρυμώνα. «Το χιόνι είναι πολύ και όπως πάνε τα πράγματα θα έχουμε σοβαρά προβλήματα σε ηλεκτροδότηση και υδροδότηση» είπε στο egnomi.gr ο δήμαρχος Γιώργος Τσαπουρνιώτης.

Η χιονόπτωση συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό και αυτή τη στιγμή απασχολούνται πάνω από τριάντα μηχανήματα του δήμου και της Περιφέρειας, προκειμένου να διατηρηθεί ανοιχτό το οδικό δίκτυο.

Χιόνι έπεσε και στους Δήμους Διρφύων-Μεσσαπίων και Ιστιαίας-Αιδηψού, αλλά ευτυχώς δεν έχουν παρατηρηθεί προβλήματα. Καλύτερα είναι τα πράγματα στους Δήμους Ερέτριας και Κύμης-Αλιβερίου, ενώ δεν χιόνισε καθόλου στους Δήμους Χαλκιδέων και Καρύστου. 

Ο «Φίλιππος», όμως, είναι σε εξέλιξη και σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις η κακοκαιρία θα κορυφωθεί τις επόμενες μέρες μέχρι και την Κυριακή 13 Μαρτίου.

πηγή:egnomi.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ