Tue. Dec 5th, 2023

ΧΑΛΚΙΔΑTV.GR

ΧΑΛΚΙΔΑ

Νέα voucher για φθινοπωρινές διακοπές στην Εύβοια- Πώς τα διεκδικείτε

pythagoreio-1300x867-1
Chalkidatv.gr

Τρία voucher με ποσά που ξεκινούν από 150 ευρώ και φτάνουν ακόμα και τα 300 ευρώ μπορούν να αξιοποιήσουν όσοι επιθυμούν να κάνουν διακοπές στην Εύβοια το επόμενο διάστημα.

Συγκεκριμένα, τα ποσά αυτά, προς αξιοποίηση για τις διακοπές των πολιτών που επιθυμούν να τα αξιοποιήσουν, προκύπτουν από τη δεύτερη κλήρωση του “Τουρισμός για όλους”, η οποία και υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με τα όσα έχει αναφέρει το προηγούμενο διάστημα η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, θα πραγματοποιηθεί  μετά τις 16 Σεπτεμβρίου αλλά και τις δυο φάσεις του North Evia Samos Pass για νέα voucher έως 300 ευρώ.

Συγκεκριμένα, μέσα από το “Τουρισμός για όλους” δίνεται voucher 150 ευρώ σε νέους δικαιούχους ενώ τα voucher του North Evia Samos Pass προσφέρουν voucher έως 300 ευρώ.

Τουρισμός για όλους

Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα αφορά στην επιδότηση των τουριστικών δαπανών διαμονής για ξενοδοχεία και καταλύματα σε όλη τη χώρα και ότι σε κάθε δικαιούχο θα παρέχεται μία άυλη, ψηφιακή, προπληρωμένη κάρτα, στην οποία έχει πιστωθεί το ποσό της επιδότησης.

Το πρόγραμμα Τουρισμός για Όλους καλύπτει αποκλειστικά και μόνο την επιδότηση των τουριστικών δαπανών διαμονής, χωρίς όμως να καλύπτει τοπικές μετακινήσεις, ούτε δαπάνες σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Το ποσό των 150 ευρώ, εξαργυρώνεται είτε εφάπαξ στο ίδιο τουριστικό κατάλυμα είτε τμηματικά σε διαδοχικά τουριστικά καταλύματα αναλόγως του διαθέσιμου υπολοίπου της όποια χρονική στιγμή επιθυμεί ο δικαιούχος μέχρι 30/6/2023.

Τα vouchers των δικαιούχων της δεύτερης φάσης, θα μπορούν να εξαργυρωθούν από τους δικαιούχους από τα μέσα Σεπτεμβρίου και μετά και μέχρι τον Ιούνιο του 2023. Αξίζει να σημειωθεί πως η κλήρωση αφορά όσους έχουν ήδη υποβάλει αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα vouchers.gov.gr και δεν έχουν αναδειχθεί δικαιούχοι στην πρώτη ηλεκτρονική κλήρωση.

Νέα North Evia  Samos Pass

Στις 25 Αυγούστου αναμένεται να ανοίξει και πάλι η ειδική πλατφόρμα για αιτήσεις, ώστε οι ωφελούμενοι που θα κληρωθούν να κάνουν φθηνές διακοπές τον Σεπτέμβριο!

Τα νέα vouchers θα «χαρίζουν» 150 ευρώ για την Βόρεια Εύβοια και 300 ευρώ για τη Σάμο.

Υπενθυμίζεται πως η δράση πραγματοποιείται σε τέσσερις διαδοχικές φάσεις, ενώ ήδη έχουν ολοκληρωθεί οι δύο πρώτες. Οι ημερομηνίες έναρξης και λήξης υποβολής αιτήσεων των επόμενων είναι οι εξής:

Φάση 3 (Σεπτέμβριος): από Πέμπτη 25 Αυγούστου 2022 έως και Τετάρτη 31 Αυγούστου 2022
Φάση 4 (Οκτώβριος): από Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022 έως και Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2022

Ποιοι είναι δικαιούχοι

Τα vouchers μπορούν να διεκδικήσουν όλοι οι πολίτες ανεξάρτητα από το εισόδημά τους, ωστόσο υπάρχει «κόφτης»:

Πρέπει να είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδος σύμφωνα με τη φορολογική δήλωση του φορολογικού έτους 2020 και να μην είναι δικαιούχοι – ωφελούμενοι στο πλαίσιο:

του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού περιόδου 2021-2022,
του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού της Δ.Υ.Π.Α. 2022 και της δράσης «Τουρισμός για όλους» του Υπουργείου Τουρισμού ή
συναφούς παροχής από οποιονδήποτε άλλο φορέα για την ίδια χρονική περίοδο.

Όσοι έκαναν αίτηση στην πρώτη και δεύτερη φάση δεν μπορούν να ξανακάνουν στις επόμενες, ενώ οι ενδιαφερόμενοι καλό θα ήταν να κάνουν αίτηση με το που ανοίξει η σχετική πλατφόρμα καθώς – όπως επισημαίνεται το σύστημα υποβολής αιτήσεων κλείνει νωρίτερα εφόσον εξαντληθεί ο προϋπολογισμός της εκάστοτε φάσης.

Πώς θα κάνετε αίτηση

H λειτουργία της πλατφόρμας είναι ιδιαίτερα απλή, καθώς για την υποβολή της αίτησης κάθε πολίτης χρειάζεται μόνο τους κωδικούς του στο Taxisnet και την επιβεβαίωση ενός αριθμού κινητού τηλεφώνου και μιας διεύθυνσης e–mail. Όλα τα υπόλοιπα στοιχεία αντλούνται αυτόματα, μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης.

Αναλυτικά

Ο πολίτης εισέρχεται στην πλατφόρμα με τους κωδικούς του στο Taxisnet.

Αμέσως μετά, καταχωρίζει τα στοιχεία επικοινωνίας του, δηλαδή τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τον αριθμό κινητού τηλεφώνου, τα οποία στη συνέχεια πιστοποιεί μέσω υπερσυνδέσμου και κωδικού μιας χρήσης (OTP – One Time Password) αντίστοιχα.

Στη συνέχεια, δηλώνει τον προορισμό της επιλογής του μεταξύ Σάμου και Βόρειας Εύβοιας.

Κατόπιν δηλώνει τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου στο οποίο θα ενεργοποιηθεί, εφόσον εγκριθεί, η άυλη ψηφιακή χρεωστική κάρτα.

ΠΗΓΗ: evima.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ