Tue. Sep 26th, 2023

ΧΑΛΚΙΔΑTV.GR

ΧΑΛΚΙΔΑ

Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Επνιξαν την Μαλένα με παλάμη και την Ιριδα με πανί – Το πόρισμα των ιατροδικαστών

Screenshot_20220620_192916_com.huawei.intelligent_edit_546930491582168
Chalkidatv.gr

Κατατέθηκε το πόρισμα της ιατροδικαστικής υπηρεσίας, στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών, για την Μαλένα και της Ίριδα. Νίκος Καρακούκης και Νίκος Καλόγρηας κατέληξαν στο συμπέρασμα πως τα δύο κορίτσια έχουν την ίδια αιτία θανάτου, την ασφυξία, η οποία οφείλεται σε εξωγενή παράγοντα. Σύμφωνα με τον ALPHA, ο βίαιος ασφυκτικός θάνατος στα παιδιά έγινε με διαφορετικό μηχανισμό. Συγκεκριμένα, η Μαλένα υπέστη ασφυξία επειδή κάποιος έκλεισε το στόμα και τη μύτη του παιδιού με το χέρι του ενώ στην Ιριδα κάποιος τοποθέτησε το πανάκι στο στόμα, όπως αναφέρει το πόρισμα των περίπου 20 σελίδων.

Το πόρισμα βρίσκεται στα χέρια του Ανθρωποκτονιών προκειμένου οι αστυνομικοί να καταλήξουν στο ποιος είναι πίσω από τον εξωγενή παράγοντα. «Ετσι όπως είναι γραμμένο το πόρισμα είναι ξεκάθαρο ότι Μαλένα και Ιριδα δολοφονήθηκαν» λένε αστυνομικές πηγές στον ALPHA. Αξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι οι δύο ιατροδικαστές είχαν περισσότερα ευρήματα για την Ιριδα, το μόνο από τα τρία παιδιά που εξέπνευσε εκτός νοσοκομείου. Για τη Μαλένα, οι δύο ιατροδικαστές έκαναν αυτοψία στο δωμάτιο όπου νοσηλευόταν.

Στην Μαλένα η πρώτη αιτία θανάτου ήταν η ηπατική ανεπάρκεια. Σύμφωνα με τον ALPHA στο τελικό συμπέρασμα διαπιστώθηκε πως η εκφύλιση των ηπατικών κυττάρων στο παιδί ήταν λόγω υποξίας και όχι ανεπάρκειας. Στην καρδιά της Ιριδας χρησιμοποιήθηκε η μέθοδος των χρώσεων και επίσης βρέθηκε στοιχείο που δείχνει ασφυξία, αναφέρουν οι ίδιες πληγές. Ωστόσο, δεν μπόρεσε να επιβεβαιωθεί η παρουσία ή η απουσία φλεβόκομβου λόγω της μεγάλης αλλοίωσης της καρδιάς από την πρώτη εξέταση. Υπενθυμίζεται πως η πρώτη αιτία θανάτου για την Ιριδα ήταν η αγενεσία φλεβόκομβου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το επόμενο βήμα πλέον είναι η σύνταξη του διαβιβαστικού από τους αστυνομικούς που χειρίζονται την υπόθεση και η αποστολή του στον εισαγγελέα προκειμένου να αποφανθεί αν χρειάζεται ή όχι να ασκηθούν νέες διώξεις και αν ναι, κατά ποίων προσώπων. Πλέον έχει ενισχυθεί το σενάριο της δολοφονίας για την Μαλένα που εξέπνευσε στις 13 Απριλίου του 2019 στην ογκολογική μονάδα του νοσοκομείου Παίδων «Ελπίδα» και για την Ιριδα που κατέληξε στην κούνια της στο ισόγειο της οδού Μπιζανίου στην Πάτρα στις 21 Απριλίου 2021.

Η κρίσιμη κατάθεση της Δήμητρας Πισπιρίγκου

Την ίδια στιγμή, οι αξιωματικοί του τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής παίρνουν καταθέσεις από συγγενικά πρόσωπα της Ρούλας Πισπιρίγκου. Την προηγούμενη εβδομάδα κατέθεσε ο πατέρας των παιδιών, Μάνος Δασκαλάκης και σήμερα κατέθεσε η Ελένη Λεγάτου, μητέρα της Ρούλας και της Δήμητρας. Σύμφωνα με την Κέλλυ Χεινοπώρου, οι αστυνομικοί περίμεναν το πόρισμα για να πάρουν κατάθεση από την Δήμητρα Πισπιρίγκου που ήταν στο σπίτι την ημέρα που η Ιριδα εξέπνευσε. Κρίσιμο θεωρείται αν θα καταθέσει ενόρκως ή ανωμοτί, δηλαδή ως μάρτυρας ή ως ύποπτη.

Η Ελένη Λεγάτου κατέθετε στο αστυνομικό τμήμα Κάτω Αχαΐας για περίπου 4,5 ώρες. Σύμφωνα με το OPEN, αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών την ρώτησαν για τη σχέση Ρούλας – Μάνου και για τα όσα συνέβησαν τις ημέρες που εξέπνευσαν η Τζωρτζίνα, η Ιριδα και η Μαλένα. Πληροφορίες αναφέρουν πως οι αστυνομικοί θέλουν ακόμα και σήμερα να τελειώσουν με τις καταθέσεις των συγγενών. Επίσης αναμένεται να καταθέσει η μητέρα του Μάνου Δασκαλάκη και ο πατέρας της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Τζωρτζίνα: Θεωρείται πως δολοφονήθηκε και κατηγορείται η μητέρα της

Υπενθυμίζεται πως στις 30 Μαρτίου 2022 αστυνομικοί του τμήματος Ανθρωποκτονιών που μετέβησαν στην Πάτρα συνέλαβαν την Ρούλα Πισπιρίγκου για τη δολοφονία της 9χρονης Τζωρτζίνας τον Ιανουάριο του 2022. Εις βάρος της ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση με τον εισαγγελέα που την άσκησε να κρίνει πως είναι ύποπτη τέλεσης νέων αδικημάτων. Ο εισαγγελέας είχε ζητήσει την έκδοση εντάλματος σύλληψης από ανακριτή με το σκεπτικό ότι «αν σκοτώσεις το παιδί σου είσαι ικανός να σκοτώσεις κι άλλους».

Από την πλευρά της η Ρούλα Πισπιρίγκου αρνείται κατηγορηματικά πως βρίσκεται πίσω από τη δολοφονία της κόρης της ενώ έχει υποστηρίξει μεταξύ άλλων πως η ποσότητα κεταμίνης στο σώμα του παιδιού οφείλεται σε ιατρικό λάθος. Στην σχεδόν 9ωρη απολογία της ενώπιον της ανακρίτριας στις 4 Απριλίου η Ρούλα Πισπιρίγκου αρνήθηκε την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση ωστόσο οι ισχυρισμοί της δεν έπεισαν και κρίθηκε προφυλακιστέα.

Πηγή: Reader.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ