Thu. Sep 28th, 2023

ΧΑΛΚΙΔΑTV.GR

ΧΑΛΚΙΔΑ

Παραμύθι οι εκκρεμείς συντάξεις που δόθηκαν

69
Chalkidatv.gr

Επαίρεται ο Κ. Χατζηδάκης αντί να ντρέπεται που πάνω από 200.000 συνταξιούχοι βρίσκονται ακόμη σε αναμονή

Για τους πολλούς είναι ο υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Ασφάλισης. Για όσους γνωρίζουν τον χώρο της κοινωνικής ασφάλισης είναι η ντροπή της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Πρόκειται για τον αντιπρόεδρο της ΝΔ, τον άνθρωπο για τις δύσκολες αποστολές υπέρ των μεγάλων συμφερόντων. Είναι ο Κωστής Χατζηδάκης ο οποίος ουδέποτε εργάστηκε. Ο νεοφιλελεύθερος πολιτικός που δεν διστάζει να «σκοτώσει» κρατικές δομές για να βγουν στο σφυρί αντί πινακίου φακής σε ιδιώτες. Το έπραξε με την Ολυμπιακή και με τη ΔΕΗ και τους λογαριασμούς ρεύματος, με τους οποίους «σκότωσε», μέσω του target model που έστησε το φθινόπωρο του 2021, την κοινωνία.

ADVERTISEMENT
Είναι ο ίδιος που ήρθε να συνεχίσει τη «δολοφονία» των συνταξιούχων αρπάζοντας τη σκυτάλη από τον επονομαζόμενο και «Προκρούστη των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων» Γιάννη Βρούτση. Είναι όμως και ο «δολοφόνος με το μειλίχιο προφίλ» που δεν διστάζει να περηφανευτεί με ανακοινώσεις για τα ψεύτικα κατορθώματά του στον χώρο της κοινωνικής ασφάλισης.

Ας μην ξεχνάμε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη μόνο τα τρία τελευταία χρόνια έχει περικόψει από τους συνταξιούχους:

  • 3,3 δισ. που θα ήταν η 13η σύνταξη κάθε Μάιο (θεσπίστηκε επί κυβέρνησης Τσίπρα και δόθηκε πρώτη φορά τον Μάιο του 2019), την οποία κατήργησε με νόμο ο Κυριάκος Μητσοτάκης (επί υπουργίας Βρούτση).
  • 2,5 δισ. ευρώ τα οποία αφορούν τη νομοθετική ρύθμιση που έκανε για το ενδεκάμηνο των αντισυνταγματικών περικοπών και δεν υπολόγισε τα 2,5 δισ. που θα έπρεπε να δοθούν με βάση τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας για τα δώρα της κύριας, τα δώρα της επικουρικής και για τις περικοπές στην επικουρική σύνταξη.

Το νέο… κατόρθωμα
Το τελευταίο… κατόρθωμα αφορά τις εκκρεμείς συντάξεις. Οπως πληροφορεί ο ίδιος και αναπαράγουν τα πετσωμένα ΜΜΕ παραπληροφορώντας τους τηλεθεατές: «Το ζήτημα των εκκρεμών συντάξεων έχει αντιμετωπιστεί. Σε 27 μήνες βγήκαν 570.000 συντάξεις, δηλαδή ένας στους 16 Ελληνες έλαβε την κύρια σύνταξή του το 2021, το 2022 και τους τρεις πρώτους μήνες του 2023. Και πλέον οι συντάξεις εκδίδονται μεσοσταθμικά σε δύο μήνες, πιο γρήγορα δηλαδή από ό,τι στη Γερμανία και τη Γαλλία»!

Αυτή είναι η ψεύτικη πλευρά. Αυτή που θέλει να περάσει στην κοινωνία ο υπουργός που τόλμησε να σβήσει τούρτα που τον απεικονίζει ως Σούπερμαν καταστρέφοντας τη ΔΕΗ, τον ΟΣΕ, την Ολυμπιακή και τις συντάξεις.

Η πραγματικότητα όμως είναι διαφορετική και δυσώδης. Καταρχάς το πρόβλημα των εκκρεμών συντάξεων γιγαντώθηκε κατά την υπουργική θητεία του Γ. Βρούτση, από τις 08.07.2019 έως τις 05.01.2021. Ας έρθουμε στο παρόν, που καταδεικνύει το μέγεθος της πολιτικής απατεωνιάς του Κ. Χατζηδάκη. Του υπουργού που απέτυχε παταγωδώς και επιμένει να φαλκιδεύει τα μεγέθη των εκκρεμών συντάξεων ώστε να δώσει το στίγμα μιας ψεύτικης επιτυχίας.

Η αλήθεια
Οδηγός μας το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων (ΕΝΔΙΣΥ). Γνωρίζουν άριστα τον χώρο της κοινωνικής ασφάλισης και χρόνια τώρα παλεύουν ενάντια στις φαιδρές πρακτικές των κυβερνώντων (είτε πρόκειται για τους Κατρούγκαλο, Πετρόπουλο με τον –ενάντια στον νόμο που οι ίδιοι ψήφισαν– επανυπολογισμό των επικουρικών συντάξεων του 2016, στη λογική «τόσα έχουμε, τόσα δίνουμε» είτε για τους Βρούτση, Χατζηδάκη και όσα δεινά έχουν σωρεύσει στους συνταξιούχους από το 2019). Χαρακτηρίζουν τη θητεία Χατζηδάκη ντροπή για την κοινωνική ασφάλιση και δη τις εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης που δήθεν έλυσε.

Για το ΕΝΔΙΣΥ λοιπόν:

  • Ντροπή είναι να δηλώνει ότι εκκαθάρισε τις εκκρεμείς συντάξεις όταν και οι πέτρες στον ΕΦΚΑ γνωρίζουν πως πάνω από το 30% εξ αυτών φέρει κραυγαλέα λάθη, άρα πρέπει να ελεγχθούν εκ νέου.
  • Ντροπή είναι να δηλώνει ότι η αντιμετώπιση των λαθών θα γίνει άμεσα, όταν δεν μπορούν να συσταθούν ούτε αρμόδιες επιτροπές για τον έλεγχό τους.
  • Ντροπή είναι να δηλώνει ότι τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο εκκαθάρισε το 50% των επικουρικών συντάξεων. Γνωρίζει ότι τα ίδια λάθη μεταφέρονται και σε αυτή την κατηγορία συντάξεων, άρα οι δικαιούχοι τους θα κληθούν να υποστούν νέα μακρόχρονη ταλαιπωρία.
  • Ντροπή είναι στις 11.11.2022 να πραγματοποιεί φιέστα ο Κ. Χατζηδάκης, παρουσία και του πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη, αναφερόμενος στις εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης, θέλοντας να προβάλει ότι λύθηκε το πρόβλημα, όμως λίγους μήνες μετά να τον διαψεύδει το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής αποδεικνύοντας πως υπάρχουν ακόμη περισσότερες από 197.000 εκκρεμότητες σε κύριες και επικουρικές συντάξεις.
  • Ντροπή είναι όταν σε αυτές τις εκκρεμότητες δεν υπολογίζονται οι 27.000 διεθνείς συντάξεις, ανεβάζοντας το στοκ σε ακόμη μεγαλύτερα ύψη.
  • Ντροπή είναι να χρειάζεται έγγραφη δήλωση του ίδιου του ασφαλισμένου για να γίνει αποδεκτός ο χρόνος ασφάλισης που εκτιμά ότι έχει διανύσει. Στην εποχή της απόλυτης ψηφιοποίησης του χρόνου ασφάλισης είναι τέτοιο το μπάχαλο στον ΕΦΚΑ που ζητούν από τους ασφαλισμένους να τους πιστοποιήσουν εκείνοι τον ασφαλιστικό χρόνο που έχουν διανύσει. Αλήθεια, σε ποιες χώρες της Ευρώπης ακολουθούνται ανάλογες «βέλτιστες πρακτικές» και τις αντέγραψε ο Κ. Χατζηδάκης και το επιτελείο του;
  • Ντροπή είναι να έχει πραγματοποιήσει ρεκόρ ο ΕΦΚΑ στις απονομές συντάξεων το 2022 (ακόμη και με λάθη), με τους νυν εργαζόμενους να υπερβάλλουν εαυτούς και να προωθείται από τον ίδιο τον Κ. Χατζηδάκη η τοποθέτηση διευθυντών από τον ιδιωτικό τομέα με παχυλούς μισθούς έως 8.000 ευρώ τον μήνα. Αυτό εκτός από ντροπή λέγεται και πρόκληση.

ΠΗΓΗ: documentonews

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ