Fri. Dec 1st, 2023

ΧΑΛΚΙΔΑTV.GR

ΧΑΛΚΙΔΑ

Σε κατάσταση «έκτακτης ανάγκης» λόγω βανδαλισμών η Χαλκίδα

96
Chalkidatv.gr


Εκλογές στην Τουρκία: Για κίνδυνο «χάους» με τα αποτελέσματα προειδοποιούν γερμανοί αναλυτές
Γερμανοί αναλυτές: Κίνδυνος «χάους» με τα αποτελέσματα στην Τουρκία
Πώς θα έμοιαζε σήμερα ο Μέγας Αλέξανδρος; – Η τεχνητή νοημοσύνη απαντά
Η τεχνητή νοημοσύνη δίνει σάρκα και οστά στον Μέγα Αλέξανδρο
Κίνηση στους δρόμους: Μποτιλιάρισμα στον Κηφισό – Καθυστερήσεις στην Αττική Οδό
Μποτιλιάρισμα στον Κηφισό – Πού αλλού υπάρχουν προβλήματα
Οι συνεχείς βανδαλισμοί της δημοτικής περιουσίας στη Χαλκίδα επιβαρύνουν με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ τα δημοτικά ταμεία και αφαιρούν χρήματα από άλλα αναγκαία έργα και υπηρεσίες.
Η Χαλκίδα δεινοπαθεί από τους βανδαλισμούς που παρατηρούνται σε σχολεία και άλλους κοινόχρηστους χώρους. Με αφορμή τις καταστροφές που προκλήθηκαν σε μια παιδική χαρά του Δήμου, το in επικοινώνησε με την Δήμαρχο Χαλκιδαίων, Ελένη Βάκα η οποία εμφανίστηκε πικραμένη από το γεγονός αλλά και ιδιατέρως προβληματισμένη καθώς το φαινόμενο το βανδαλισμών στη περιοχή είναι έντονο.

«Είναι δική μας ευθύνη και θα το κάνουμε. Θα αποκαταστήσουμε τις ζημιές αυτών που τις προκαλούν. Αυτό που συνέβη στη παιδική χαρά δεν είναι το μόνο. Τις απόκριες κατέστρεψαν διάφορα διακοσμητικά που είχαν τοποθετηθεί. Σπάνε τον δημοτικό φωτισμό. Βανδαλίζονται σχολεία και διάφοροι κοινόχρηστοι χώροι. Οι ζημιές ξεπερνάνε κατά πολύ, με πρόχειρους υπολογισμούς μου, τις διακόσιες χιλιάδες ευρώ» μας δήλωσε η Δήμαρχος Χαλκίδας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Χιλιάδες ευρώ δαπάνησε Δήμος της Αττικής για την αποκατάσταση ζημιών στα σχολεία
Ρωτήσαμε αν μπορεί να κάνει κάτι η δημοτική αρχή για να αποτρέψει τα φαινόμενα αυτά: «Όχι. Είναι πρακτικά αδύνατο να φυλάξουμε την τεράστια έκταση που εκτείνεται ο Δήμος Χαλκιδέων. Κάποιοι μας λένε να βάλουμε κάμερες. Έχουμε πάνω από 80 κοινόχρηστους χώρους. Πως μπορεί να γίνει αυτό; Επίσης, είναι και ζητήματα νομικά, προστασίας προσωπικών δεδομένων» είπε στο in, η Δήμαρχος.

Πηγή φωτογραφίας: Δήμος Χαλκιδαίων

Δεν γίνονταν να μην ρωτήσουμε την Δήμαρχο για την ύπαρξη της δημοτικής αστυνομίας και τον ρόλο της: «Μέχρι σήμερα η Χαλκίδα δεν είχε δημοτική αστυνομία. Σύντομα όμως θα έχουμε με δυναμικό 13 ατόμων. Θεωρώ ωστόσο πως η δημοτική αστυνομία μπορεί να λειτουργήσει μόνο προληπτικά και όχι κατασταλτικά, με συνέπεια το βάρος να πέφτει πάλι στους ώμους της Ελληνικής Αστυνομίας. Άποψη μου είναι πως μόνο η ίδια η κοινωνία αποδοκιμάζοντας τις «βανδαλιστικές» συμπεριφορές έχει τον τρόπο και να τις «αποβάλει» από τις τάξεις της».


Έγινε… παπάς για να γλιτώσει από τα χρέη του – Πώς τον εντόπισαν τα θύματά του
Ακολουθεί η ανακοίνωση του Δήμου Χαλκιδέων που δείχνει και την συχνότητα των βανδαλισμών στη Χαλκίδα:

«Ακόμη έναν βανδαλισμό σε παιδική χαρά καταγγέλλει ο Δήμος Χαλκιδέων.

Για πολλοστή φορά μέσα σε ένα χρόνο βανδαλίζονται παιδικές χαρές του Δήμου Χαλκιδέων, από ασυνείδητους δράστες, οι οποίοι προκαλούν φθορές στον τάπητα και στα όργανα, ένα φαινόμενο που έχει πλέον λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Αυτή τη φορά, καταστροφές έγιναν στην παιδική χαρά στην πλατεία Τεγοπούλου στο Βασιλικό, η οποία από σήμερα θα παραμείνει κλειστή, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες επισκευές.

Πηγή φωτογραφίας: Δήμος Χαλκιδαίων

Ο Δήμος Χαλκιδέων έχει προβεί όλες τις φορές σε μήνυση κατ’ αγνώστων κι έχει απευθυνθεί στην Αστυνομική Διεύθυνση Εύβοιας, προκειμένου να διερευνηθεί το φαινόμενο και να βρεθούν οι υπαίτιοι.

Τέτοιες συμπεριφορές δεν είναι ανεκτές, ιδιαίτερα όταν έχουν να κάνουν με την ασφάλεια των παιδιών. Απευθύνουμε έκκληση στους πολίτες να συμβάλλουν στη διατήρηση των παιδικών χαρών που βρίσκονται στις γειτονιές τους».

ΠΗΓΗ; in.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ