Thu. Sep 28th, 2023

ΧΑΛΚΙΔΑTV.GR

ΧΑΛΚΙΔΑ

Ταξιδεύοντας από την Εύβοια: Επίσκεψη στην «βασίλισσα των Σποράδων», Σκύρο

skiros-kai-pali-skiros-ekso
Chalkidatv.gr

Σφύζει από ζωή και αυτό το καλοκαίρι η Σκύρος, η βασίλισσα των Σποράδων και μαγευτικός προορισμός σε απόσταση αναπνοής από την Εύβοια.

Πλήθος επισκεπτών είχε σπεύσει και αυτό το σαββατοκύριακο στο νησί με το λιμάνι να κατακλύζεται από κόσμο που έφτανε ακόμα και την Κυριακή.

Η Σκύρος “πύλη” για ένα ταξίδι σε αλλοτινά χρόνια, συνδυάζει την παράδοση με το φυσικό τοπίο, αποτελεί ιδανική επιλογή για σύντομες και όχι μόνο εξορμήσεις, ειδικά για όσους ζουν ή επισκέπτονται την Εύβοια, λόγω της κοντινής της απόστασης από αυτή.

Φυσικά αγαπημένος τόπος διακοπών είναι ταυτόχρονα και για πλήθος άλλων τουριστών που έρχονται κατευθείαν τόσο από την υπόλοιπη χώρα όσο και από το εξωτερικό.

«Αγκαλιασμένη» από γαλάζια νερά, πλακόστρωτα σοκάκια, μυρωδιές από φαγητό που παραπέμπουν σε στιγμές οικογενειακές, όμορφες παραλίες για κάθε γούστο και μια χώρα χτισμένη στο ψηλό σημείο του νησιού να σε καλωσορίζει. Κάπως έτσι υποδέχεται η Σκύρος τους επισκέπτες της, με το γλυκό του κουταλιού και τα σκυριανά αλογάκια της έτοιμα να ξεναγήσουν τους ταξιδιώτες στις ομορφιές του νησιού.

Το ταξίδι ξεκινάει από την πρώτη στιγμή που αντικρίζει ο επισκέπτης το λιμάνι της Λιναριάς, απλόχερα το νησί χαρίζει την ομορφιά του, βουνό και θάλασσα συνδυασμένα με τρόπο επιδέξιο και ισορροπημένο.

Η αιγαιοπελαγίτισσα Σκύρος είναι το μεγαλύτερο και νοτιότερο νησί του συμπλέγματος των Σποράδων, η μοναχική της θέση μέσα στο πέλαγος την κάνει να μοιάζει με πετρωμένο καράβι που ταξίδεψε στο χρόνο και έριξε άγκυρα στα γαλάζια νερά. Μια ανάσα μακριά από την Εύβοια κάνει την πρόσβαση εύκολη στο νησί, οι ταξιδιώτες έχουν την επιλογή να ταξιδέψουν με καράβι αλλά και αεροπορικώς αφού το νησί διαθέτει αεροδρόμιο.

Περπατώντας στη χώρα (όπως τη λένε οι ντόπιοι) οι μυρωδιές από το γιασεμί και το βασιλικό συνεπαίρνουν τον ταξιδιώτη, οι «ασπρισμένες» αυλές των σπιτιών μοιάζουν με καμβάδες που περιμένουν το χέρι ενός ζωγράφου να τους δώσει χρώματα. Λίγα βήματα πιο πέρα, η πλατεία Μπρουκ έτοιμη να υποδεχτεί τους «καλεσμένους» και να τους χαρίσει μια βόλτα στον χώρο χρόνο μέσω του Αρχαιολογικού Μουσείου της. Η πόλη της Σκύρου συμβιώνει αρμονικά με την παράδοση δίνοντας χώρο για κάθε τι νέο έχοντας όλη τη γνώση της ιστορίας και των εθίμων της.

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με ένα μετα-Ομηρικό μύθο, η Θέτις έκρυψε στη Σκύρο το γιο της Αχιλλέα, για να τον εμποδίσει να πάει να πολεμήσει στην Τροία. Ντυμένος με γυναικεία ρούχα και με το όνομα Πύρρα, επιβίωσε κρυμμένος ανάμεσα στις κόρες του βασιλιά Λυκομήδη κάνοντας μάλιστα κι ένα γιο, τον Νεοπτόλεμο, με τη πριγκίπισσα.

Υπενθυμίζεται πως από τις 21 Ιουνίου καθίσταται εφικτή η μετάβαση στο νησί της Σκύρου με την Σκύρος Ferry Αχιλλέας από το λιμάνι της Κύμης, όχι μόνο για την Σκύρο αλλά και για την Αλόννησο και την Σκόπελο.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η εταιρεία, η ΣΝΕ για Σποράδες και Σκύρο, από το λιμάνι της Κύμης, εκτός των χαμηλότερων τιμών και της άριστης ποιότητας, της άνεσης και της ασφάλειας των μετακινήσεων, προσφέρει και εξαιρετικές προσφορές σε φοιτητές, πολύτεκνους, τρίτεκνους όσον αφορά τις ομαδικές μετακινήσεις και τις μετακινήσεις με επιστροφή.

ΠΗΓΗ: evima.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ