Thu. Sep 28th, 2023

ΧΑΛΚΙΔΑTV.GR

ΧΑΛΚΙΔΑ

Χαλκίδα: Eπικίνδυνες διαστάσεις με το θέμα των σκουπιδιών- Η καταγγελία από το σωματείο εργαζομένων του Δήμου

8cc61281-820c-4500-9f92-3905aee7dc14
Chalkidatv.gr

Tις επικίνδυνες εξελίξεις με το θέμα των σκουπιδιών (Ζήτημα που ταλανίζει ιδιαιτέρως έτσι κι αλλιώς την Εύβοια), στη Χαλκίδα επισημαίνει σε σχετική επιστολή-καταγγελία το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Χαλκιδέων Ν.Π.Δ.Δ. & Ι.Δ.

Αναλυτικά η επιστολή:

“Η Δημοτική Αρχή της Χαλκίδας προσηλωμένη στο στόχο της για ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών του Δήμου, και ας πληρώσει ο Λαός το μάρμαρο, αποφάσισε στην Οικονομική Επιτροπή Αριθ. 412/16-8-2022 (ΑΔΑ: Ψ0Ω7ΩΗΑ-ΤΚΗ) & Αριθ. 413/16-8-2022 (ΑΔΑ: Ψ6Ψ3ΩΗΑ-ΛΚΓ) με την θετική ψήφο μόνο τεσσάρων μελών (Βάκα – Γουρνής – Ρήγος – Πάνος), τη μεταφορά, από ιδιώτη στα Τρίκαλα, των απορριμμάτων και την αποκομιδή και μεταφορά ογκωδών αποβλήτων και φυτομάζας λόγω του κατεπείγοντος.

Σε άλλη περίπτωση θα μπορούσαμε να γελάσουμε με αυτή την «επίκληση του κατεπείγοντος» για κάτι που σέρνεται από το Νοέμβριο του 2019 όπως περιγράφουν τα πρακτικά της Γενικής Συνέλευσης του ΦΟ.Δ.Σ.Α. Στερεάς Ελλάδας (ΑΔΑ: 98ΦΠ4653Σ5-0ΚΦ), όμως οι εξελίξεις τρομάζουν και τους Δημότες που θα επιβαρυνθούν το δυσθεώρητο κόστος και τους Συναδέλφους των Ανταποδοτικών Υπηρεσιών των οποίων το μεροκάματο απειλείται.

Συγκεκριμένα η βόλτα των σκουπιδιών στα Τρίκαλα ή όπου άλλου χρειαστεί!!! όπως αναφέρεται στην 412/2022 Απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου καθιστά σαφές στον καθένα ότι δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός για την μεταφορά των σκουπιδιών και παράλληλα φορτώνει με επιπλέον κόστος των 70 Ευρώ ανά τόνο απορριμμάτων τον προϋπολογισμό του Δήμου δημιουργώντας έτσι πρόβλημα ακόμα και σε αυτή την μισθοδοσία των εργαζομένων στην καθαριότητα… Για να καταλάβει κάνεις το μέγεθος του προβλήματος σύμφωνα με τα στοιχεία της Μελέτης ,και του ευφυούς σχεδίου της Δημοτικής Αρχής, απαιτούνται για την μεταφορά μόνο των σύμμεικτων απορριμμάτων των 140 παραγόμενων τόνων ανά ημέρα σκουπιδιών 9.800 Ευρώ πλέον ΦΠΑ 2.352 Ευρώ δηλαδή 12.152 Ευρώ ανά ημέρα. Άρα για το υπόλοιπο έτος 2022 απαιτούνται περίπου 1.400.000 (ένα εκατομμύριο τετρακόσιες χιλιάδες ευρώ ) !!!!!, και για να μην τρομάξουμε από το ποσό αυτό που προκύπτει, η Δημοτική Αρχή επέλεξε να προβεί σε μια ανάθεσή μόλις 22 ημερών ποσού 265.360 Ευρώ λες και μέσα στις επέμενες 22 ημέρες θα καταφέρει να επιλύσει το πρόβλημα που τρία χρόνια τώρα έκρυβε κάτω από το χαλί…

Τα ανωτέρω ποσά που απαιτούνται προφανώς και θα προκύψουν από μια γενναία αύξηση των Δημοτικών Τελών που στη δύσκολη αυτή οικονομική συγκυρία θα επιβαρύνει ακόμη περισσότερο τους οικογενειακής προϋπολογισμούς των Δημοτών της Χαλκίδας.

Είχαμε χτυπήσει το καμπανάκι του κινδύνου από το Μάρτιο, και εμείς ως Σωματείο και η ΠΟΕ – ΟΤΑ με Δελτίο Τύπου (Αρ. Πρωτ. 166/28-3-2022) που εξέδωσε, περί μεγάλης μπίζνας από τη Δήμαρχο και ανέφερε πως άφησε σκοπίμως την κατάσταση να εκτραχυνθεί, να φτάσει ο κόμπος στο χτένι, με τον Χ.Υ.Τ.Α. της Χαλκίδας να έχει πλέον δυνατότητα λειτουργίας έως τον Ιούλιο. Επειδή η κ. Βάκα έχει βάλει σαν πήχη να ξεπεράσει ακόμη και τις σφαγιαστικές χρεώσεις του ηλεκτρικού ρεύματος, αλήθεια τί ωραία «ιδιωτικοποίηση προς όφελος του Πολίτη», το Σωματείο και οι Εργαζόμενοι βρισκόμαστε πλέον απέναντι στη Δημοτική Αρχή και θα αντιμετωπίσουμε την επίθεση αυτή με κάθε Νόμιμο μέσο.”

ΠΗΓΗ: evima.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ