Τε. Οκτ 5th, 2022

ΧΑΛΚΙΔΑTV.GR

ΗΕΛΛΑΣ

Ψυχοσάββατο: Στρατιωτικοί και Αστυνομικοί τίμησαν τη μνήμη των ανθρώπων τους

Chalkidatv.gr

Επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των εν πολέμω και ειρήνη πεσόντων υπέρ πίστεως και πατρίδος Αξιωματικών και Οπλιτών, τέλεσε το Ψυχοσάββατο στο Στρατιωτικό Κοιμητήριο στην Ξηριώτισσα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδας κ. Συμεών.

Στο Ιερό Μνημόσυνο εκτός του Φρούραρχου Διοικητή του ΚΕΥΠ Ταξίαρχου Μιχαήλ Κριτσωτάκη, παρέστησαν ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος και ο Αντιδήμαρχος υπεύθυνος για τα Δημοτικά Κοιμητήρια Κώστας Κερπινιώτης.

Νωρίτερα και μετά την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε στην Εκκλησία της Παναγίας Ξηριωτίσσης, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση στο μνήμα του μακαριστού Μητροπολίτου Φθιώτιδος κυρού Δαμασκηνού.

Όπως κάθε Ψυχοσάββατο τους κεκοιμημένους αδελφούς τους που έπεσαν κατά την εκτέλεση του καθήκοντος τίμησαν και οι αστυνομικοί.

Έτσι με πρωτοβουλία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Φθιώτιδας, τελέσθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Λαμίας επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των πεσόντων Αστυνομικών, ως ελάχιστο φόρο τιμής.

Την επιμνημόσυνη δέηση μεταξύ άλλων τίμησαν με την παρουσία τους : οι Βουλευτές Φθιώτιδας, Γεώργιος Κοτρωνιάς και κΘεμιστοκλής Χειμάρας, ο Δήμαρχος Λαμιέων, Θύμιος Καραΐσκος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λαμιέων, Γεώργιος Κυροδήμος, ο Αντιδήμαρχος πολιτικής προστασίας και διαχείρισης κρίσεων Κωσταντίνος Ξεφλούδας,  ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Στερεάς Ελλάδας, Υποστράτηγος Γεώργιος Κανέλλος, ο βοηθός αυτού, Ταξίαρχος Μιχαήλ Τσάτσης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας, Αστυνομικός Διευθυντής Δημήτριος Φούρλας, ο βοηθός αυτού, Αστυνομικός Διευθυντής Βασίλειος Γόνης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Βασίλειος Ριζάκος , ο Γενικός Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ. Στερεάς Ελλάδας, Γεώργιος Αρχοντής, ο Πρόεδρος της Τοπικής Διοίκησης Φθιώτιδας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΙΡΑ), Μενέλαος Χάψας, οι Διοικητές των Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Φθιώτιδας , μέλη της ΕΑΣΥΦ, καθώς και αρκετοί πιστοί, συγγενείς και φίλοι θανόντων αστυνομικών.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ