Fri. Sep 29th, 2023

ΧΑΛΚΙΔΑTV.GR

ΧΑΛΚΙΔΑ

Papoutsanis: Mεταμορφώνει το ‘’Αρκάδι”, ετοιμάζει νέα λανσαρίσματα και μπήκε με γκάζι στα ξενοδοχειακά προϊόντα

593483867535d21a0a1933d1c58eedbf_L
Chalkidatv.gr

H παραγωγή που γινόταν στο εργοστάσιο του Αρκάδι στο Ασπρόπυργο έχει πλέον μεταφερθεί στις εγκαταστάσεις της Papoutsanis στην Χαλκίδα.
Δέκα μήνες μετά την εξαγορά του brand Αρκάδι, η οποία έλαβε χώρα τον Σεπτέμβριο του 2022, η Papoutsanis μπαίνει στην τελική ευθεία για την ριζική ανανέωσή του brand , η οποία θα περιλαμβάνει νέες προϊόντικές προτάσεις και καινούργια εικόνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Αρκάδι διατηρεί μέχρι σήμερα σημαντική θέση στις εξειδικευμένες υποκατηγορίες των απορρυπαντικών και κυρίως στα baby και τα vegan – πιο φυσικά απορρυπαντικά, σημείο κοινό με την στρατηγική της Papoutsanis για φυσικά προϊόντα υψηλής ποιότητας, φιλικά προς το περιβάλλον και τον άνθρωπο.

Επίσης, η παραγωγή που γινόταν στο εργοστάσιο του Αρκάδι στο Ασπρόπυργο έχει πλέον μεταφερθεί στις εγκαταστάσεις της Papoutsanis στην Χαλκίδα, με την απόφαση αυτή να συμβάλει στη βελτιστοποίηση της παραγωγικής διαδικασίας για να καταστεί ακόμα πιο εύκολη η εφαρμογή των συστηματικών ελέγχων και η τήρηση των αυστηρών προδιαγραφών κάτω από τις οποίες παράγονται όλα τα προϊόντα της εταιρείας.

Παράλληλα, κατά πληροφορίες από τη διοίκηση, για τους πρώτους μήνες του 2023, υπήρξε διψήφια άνοδος τόσο στις εξαγωγές, όσο και στα ξενοδοχειακά προϊόντα. Σύμφωνα με στελέχη από την εταιρεία «δουλεύουμε εντατικά καθημερινά, ώστε να είμαστε έτοιμοι μέσα στο 2023 να φέρουμε στην αγορά τις ανανεωμένες προϊοντικές προτάσεις Αρκάδι, πάντοτε με οδηγό την παράδοση, την αυθεντικότητα και την βιωσιμότητα, όπως ακριβώς αρμόζει στο brand Αρκάδι και στην πολύχρονη ιστορία του. Στόχος μας είναι όλα τα νέα ή ανανεωμένα προϊόντα μας να προσφέρουν αξία στον τελικό καταναλωτή, να απαντούν στις πραγματικές ανάγκες του και να κάνουν πιο εύκολη, πιο βιώσιμη και πιο… «ελληνική» την καθημερινότητα του».

Τα σχέδια της Papoutsanis για το Αρκάδι περιλαμβάνουν και την ανάπτυξη του κομματιού των εξαγωγών, με το brand να βρίσκεται πλέον στα ράφια των εμπορικών εκθέσεων διπλα στα κλασικά brands της εταιρείας. Κατά όσα τονίζονται από την εταιρεία, εξάλλου, «η εξαγωγική δραστηριότητα είναι πάντοτε κύρια προτεραιότητα για την εταιρεία Η εξωστρέφεια είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης για την Παπουτσάνης τα τελευταία χρόνια και σε αυτήν την κατεύθυνση θεωρούμε ότι και το brand Αρκάδι, έχει πολλά να προσφέρει» τονίζεται από τη διοίκηση.

Σε αυτό το πλαίσιο, η αφετηρία της νέας εποχής είναι η κατηγορία των σαπουνιών, που αποτελεί από το 1946 την «καρδιά» του brand, ενώ σύντομα από την εταιρεία θα λανσαριστεί η νέα εικόνα των προϊόντων Αρκάδι, τα οποία θα παραμένουν πάντοτε φτιαγμένα με την ίδια αυθεντική συνταγή από το 1946 και με υψηλής ποιότητας πρώτες ύλες. Η συσκευασία των σαπουνιών, κατά όσα αναφέρουν πληροφορίες από την εισηγμένη εταιρεία, θα είναι eco-friendly, paper wrap οδηγώντας σε σημαντικά μειωμένο περιβαλλοντολογικό αποτύπωμα (περίπου 3,5 τόνοι λιγότερο πλαστικό/έτος), με οδηγό την zero plastic τάση.

Στόχος της Papoutsanis είναι να ανανεωθεί το brand, ώστε αφενός να «μιλάει» σε ένα ευρύτερο κοινό καταναλωτών χτίζοντας πάνω στο μοναδικό χαρακτήρα του, αφετέρου να δημιουργηθεί η σωστή βάση για επέκτασή του στο άμεσο μέλλον σε νέες κατηγορίες homecare. Το όραμα για το Αρκάδι, όπως το οργανώνει η εισηγμένη, είναι να γίνει το ελληνικό home-care brand, με μακρά παράδοση και φυσικό positioning, που θα εξελίσσεται και θα πρωταγωνιστεί στην ελληνική αγορά και το εξωτερικό, με όχημα τη βιωσιμότητα και τις καινοτομίες του. Στο πλαίσιο αυτό θα παίξει σημαντικό ρόλο και το έμπειρο επιστημονικό προσωπικό Έρευνας & Ανάπτυξης της Papoutsanis, καθώς και η τεχνογνωσία και το διαρκώς διευρυνόμενο χαρτοφυλάκιό της εταιρείας, με μεγάλο αριθμό πιστοποιημένων φυσικών, οργανικών και βιώσιμων προϊόντων.

Σημειώνεται ότι οι πρώτοι μήνες του 2023, αλλά και οι επόμενοι που συνδέονται με τον τουρισμό, έχουν ξεκινήσει ανοδικά για την εταιρεία. Χαρακτηριστικό είναι, κατά πληροφορίες από τη διοίκηση, ότι στο πρώτο πεντάμηνο του τρέχοντος έτους η ανάπτυξή της Papoutsanis σε σύγκριση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα αγγίζει για τις εξαγωγές το +30% και υπερβαίνει το +40% για την εγχώρια αγορά.

Τα τελευταία χρόνια, εξάλλου, η εταιρεία έχει προχωρήσει σε σημαντική διεύρευνση του portfolio των ξενοδοχειακών σειρών, με νέες, σύγχρονές, βιώσιμες προτάσεις, καθώς τα hotel amenities αποτελούν σημαντικό στρατηγικό πυλώνα ανάπτυξης για την Papoutsanis.

ΠΗΓΗ: businessnews.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ