Fri. Dec 1st, 2023

ΧΑΛΚΙΔΑTV.GR

ΧΑΛΚΙΔΑ

Tο Evia Film Project επιστρέφει στη Βόρεια Εύβοια από τις 20 έως τις 24 Ιουνίου

evia.jpg
Chalkidatv.gr

Το 2ο Evia Film Project δίνει ραντεβού στην Αιδηψό, τη Λίμνη και την Αγία ‘Αννα με ταινίες, εκπαιδευτικές δράσεις, ανοιχτές συζητήσεις, μουσική και καλοκαιρινή διάθεση.

Το Evia Film Project, η πράσινη πρωτοβουλία του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, η οποία εγκαινιάστηκε πέρυσι με σκοπό να στηρίξει την Βόρεια Εύβοια ύστερα από τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2021, επιστρέφει ανανεωμένο από τις 20 έως τις 24 Ιουνίου.

Το 2ο Evia Film Project δίνει ραντεβού στην Αιδηψό, τη Λίμνη και την Αγία ‘Αννα με ταινίες, εκπαιδευτικές δράσεις, ανοιχτές συζητήσεις, μουσική και καλοκαιρινή διάθεση. Η διοργάνωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, και η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις της είναι ελεύθερη.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, Ορέστης Ανδρεαδάκης, μίλησε στο Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων για την επιτυχημένη δράση η οποία έχει στόχο την ανάδειξη της Βόρειας Εύβοιας σε παγκόσμιο κέντρο για το πράσινο σινεμά: «Το Evia Film Project, στην πρώτη του διοργάνωση πέρυσι φιλοξένησε στην Βόρεια Εύβοια περισσότερους από 350 επαγγελματίες του κινηματογράφου οι οποίοι ανακάλυψαν τις ομορφιές της περιοχής και ενημερώθηκαν για τις βέλτιστες πρακτικές που αναδεικνύονται παγκοσμίως για το πράσινο σινεμά. Φέτος επιστρέφουμε στην πανέμορφη αυτή περιοχή με την ίδια αγάπη με σκοπό να υποστηρίξουμε την τοπική κοινωνία. Θα προβάλουμε εξαιρετικές ταινίες οικολογικού ενδιαφέροντος, οι οποίες ενημερώνουν, προτρέπουν σε δράση, αποκαλύπτουν τις συνέπειες των ανθρώπινων πράξεων και υμνούν τη μαγεία της φύσης».

«Επίσης σχεδιάζουμε ένα εντατικό εργαστήριο για τους φοιτητές του τμήματος κινηματογράφου που βρίσκεται στα Ψαχνά της Εύβοιας, πρωτότυπες εκπαιδευτικές δράσεις για μαθητές, αναπάντεχες μουσικές βραδιές και μια συναυλία έκπληξη. Τέλος θα οργανώσουμε μια εξειδικευμένη περιήγηση -για παραγωγούς, σκηνοθέτες και location managers από όλο τον κόσμο- στις μαγικές τοποθεσίες της περιοχής που θα μπορούσαν να αποτελέσουν τόπους γυρισμάτων για μεγάλες διεθνείς παραγωγές» πρόσθεσε ο κ. Ανδρεαδάκης.

Ειδικότερα, το 2ο Evia Film Project θα αναπτυχθεί σε οκτώ άξονες:

  • Ταινίες οικολογικού ενδιαφέροντος, κλασικές, αλλά και πρόσφατης παραγωγής, μυθοπλασίας ή ντοκιμαντέρ, θα προβληθούν στους θερινούς κινηματογράφους Απόλλων της Αιδηψού και Ελύμνιον της Λίμνης. Μάλιστα, πέρυσι, το Φεστιβάλ, σε συνεργασία με τον Δήμο Ιστιαίας-Αιδηψού, αναδιαμόρφωσε το Σινέ Απόλλων στην Αιδηψό, το οποίο ήταν κλειστό επί δεκαετίες. Το σινεμά συνέχισε να λειτουργεί όλο το περσινό καλοκαίρι.
  • Οι πιο σύγχρονες VR τεχνολογίες θα παρουσιαστούν μέσα από ταινίες που ανακαλύπτουν διαφορετικές όψεις μιας εκτεταμένης πραγματικότητας. Με την ίδια περιβαλλοντική θεματική, στο πλαίσιο του τμήματος Immersive: All Around Cinema του Φεστιβάλ, οι ταινίες VR θα προσφέρουν στο κοινό της Βόρειας Εύβοιας μια συναρπαστική εμπειρία θέασης, ξεπερνώντας τα κινηματογραφικά είδη και βυθίζοντας τον θεατή στο περιβάλλον της κάθε δημιουργίας.
  • Μια κορυφαία διεθνής συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στη Βόρεια Εύβοια, στην Αγορά του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για το CIRCLE Women Doc Accelerator, ένα εξειδικευμένο workshop ανάπτυξης ντοκιμαντέρ που απευθύνεται σε γυναίκες και θηλυκότητες παραγωγούς και σκηνοθέτες. Οι συμμετέχουσες θα βρεθούν στην Βόρεια Εύβοια και θα λάβουν καθοδήγηση από ειδικούς του ντοκιμαντέρ για την ανάπτυξη των πρότζεκτ τους, ενώ στο πλαίσιο του προγράμματος θα πραγματοποιηθούν και masterclasses ανοιχτά στο κοινό.
  • Μια συναρπαστική κινηματογραφική περιήγηση στη Βόρεια Εύβοια θα αναδείξει τις μαγικές τοποθεσίες της περιοχής που θα μπορούσαν να αποτελέσουν τόπους γυρισμάτων για μεγάλες παραγωγές από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Αναγνωρισμένοι location managers από όλο τον κόσμο θα συμμετάσχουν σε μια ξεχωριστή εμπειρία που περιλαμβάνει location tours και ένα μοναδικό masterclass.
  • Συναντήσεις γνωριμίας και δικτύωσης μεταξύ επαγγελματιών του κινηματογραφικού χώρου. Κάθε πρωί, το Φεστιβάλ διοργανώνει σε ένα ειδυλλιακό τοπίο, μέσα σε φιλική ατμόσφαιρα, brunch εργασίας με τη συμμετοχή κορυφαίων επαγγελματιών του κινηματογράφου (παραγωγών, sales agents, προγραμματιστών φεστιβάλ) από όλο τον κόσμο, με σκοπό το networking και την προώθηση ταινιών μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ. Επίσης, κάθε βράδυ, μετά το τέλος των εκδηλώσεων του Evia Film Project, οι καλεσμένοι του Φεστιβάλ θα έχουν τη δυνατότητα δικτύωσης σε ένα happy hour δίπλα στη θάλασσα.
  • Ένα εντατικό εργαστήριο για φοιτητές. Σημαντικοί κινηματογραφιστές και άνθρωποι του σινεμά θα μοιραστούν τις πολύτιμες εμπειρίες και τη γνώση τους σε ένα εξειδικευμένο workshop, ειδικά διαμορφωμένο για τους φοιτητές του Τμήματος Ψηφιακών Τεχνών και Κινηματογράφου του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στα Ψαχνά της Εύβοιας. Το εργαστήριο πραγματοποιείται για δεύτερη χρονιά, ύστερα από την περσινή μεγάλη του επιτυχία.
  • Πρωτότυπες εκπαιδευτικές δράσεις προγραμματίζονται στη Βόρεια Εύβοια. Με κεντρικό θέμα τη σχέση ανθρώπου – περιβάλλοντος, το Φεστιβάλ προσκαλεί μαθητές ηλικίας 7 έως 12 ετών να παρακολουθήσουν τα εκπαιδευτικά εργαστήρια και μέσω διάδρασης και παιχνιδιού να εξοικειωθούν με τον κινηματογράφο και να ανακαλύψουν τη μαγεία του σινεμά κοντά στη φύση. Όπως και πέρυσι, στις συναντήσεις θα συμμετάσχουν και τα παιδιά των καλεσμένων του Evia Film Project.
  • Αναπάντεχες μουσικές βραδιές προσκαλούν το κοινό στη Βόρεια Εύβοια: Το Φεστιβάλ διοργανώνει μια συναυλία – έκπληξη και ένα πρωτότυπο μουσικό δρώμενο για την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής.

Το Evia Film Project είναι ο τρίτος πόλος δράσεων του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης μετά το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης τον Νοέμβριο και το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης τον Μάρτιο. Πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, τον Δήμο Ιστιαίας-Αιδηψού και τον Δήμο Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας ‘Αννας.

www.skai.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ